Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissingers aangehouden voor schietpartij Middelburg

Toegevoegd: 17-07-2024, 10.14 uur - Update: 18-07-2024, 15.24 uur
De politie heeft in totaal drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid.
De politie heeft in totaal drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Naar aanleiding van het schietincident in Middelburg van 9 juli zijn er twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Ook is de politie dringend op zoek naar belangrijke getuigen die de plaats delict kort voor en na het incident gepasseerd zijn.

Uitgebreid onderzoek naar het schietincident op de Regentenlaan heeft woensdag 10 juli geleid tot twee aanhoudingen. Op de A29 werd volgens de politie rond 15.00 uur ter hoogte van de Haringvlietbrug een voertuig staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de inzittenden iets met het incident in Middelburg te maken hadden, is er gebruik gemaakt van een BTGV-procedure, waarbij de personen met een getrokken vuurwapen uit de auto worden gepraat. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Het gaat om een 30-jarige man uit Vlissingen en een 26-jarige man uit Vlissingen. Het voertuig waarin zij reden is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Een dag later, zijn de woningen van beide verdachten doorzocht. Hierbij zijn in de woning van een van de verdachten drugs en wapens aangetroffen. Ook deze goederen zijn in beslag genomen. Inmiddels zijn beide verdachten voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze 14 dagen langer in voorlopige hechtenis moeten blijven.

Er is gebleken dat tijdens de schietpartij diverse auto’s, fietsers en een voetganger voorbij zijn gekomen en wellicht het incident en/of de daders van dit incident gezien hebben. De politie roept deze getuigen op contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pief paf (17-7-2024 om 12:33)
Laat ze elkaar lekker afschieten! Zal nooit wat worden met zulke mensen.
Jac (17-7-2024 om 12:26)
Valt niet tegen dat ze ze opgespoord hebben, weer wat schietgraag tuig van de straat.
Cookie-instellingen beheren