Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Rookontwikkeling op motorjacht, opvarenden onderzocht

Toegevoegd: 18-07-2024, 18.34 uur
De brandweer en ambulancedienst kwamen ook ter plekke.
De brandweer en ambulancedienst kwamen ook ter plekke.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - De reddingsboot Eendracht van de brandweer Tholen is donderdag uitgevaren nadat melding was gemaakt van rookontwikkeling aan boord van een motorjacht.

Er werd alarm geslagen toen het jacht rond 12.40 uur in de buurt van Sint Philipsland voor anker lag in het vaargebied tussen de kop van het Schelde-Rijnkanaal en de Krammersluizen. Nadat de reddingsboot ter plekke was gekomen, bleek van brand geen sprake te zijn. Wel hing er behoorlijk wat rook in de machinekamer.

Omdat de bemanning niet beschikt over ademlucht en CO-meetapperatuur, werd besloten het jacht weg te slepen zodat de brandweer op een andere locatie nader onderzoek kon doen. Aan boord waren ten tijde van het incident twee personen een hond. De twee opvarenden zijn op de wal gecontroleerd door ambulancepersoneel. Dit omdat de twee beide rook hadden ingeademd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren