Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Nog altijd geen spoor van vermiste zwemmer Vlissingen

Toegevoegd: 18-07-2024, 18.59 uur - Update: 18-07-2024, 22.20 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Er is nog altijd geen spoor van de zwemmer die sinds vanmiddag bij Vlissingen wordt vermist. Rond 18.40 uur werd de grootschalige zoekactie zonder resultaat beëindigd.

Rond 16.30 uur kwamen ter hoogte van het Windorgel op het Nollehoofd bij Vlissingen twee zwemmers in problemen. De twee zouden zijn gegrepen door de stroming bij de Sardijngeul, waarna één van hen onder water verdween en niet meer boven kwam. De andere persoon kon veilig aan land worden gebracht.

Direct werd een grote zoekactie opgestart. Strandwachten kwamen meteen in actie met waterscooters en de Kustwacht alarmeerde twee KNRM-reddingboten. Vanaf vliegveld Midden-Zeeland kwam de Kustwachthelikopter ter plekke. Politieagenten zochten vanaf het strand.

Bij de zoekende eenheden sloten al snel ook twee loodsboten en een vaartuig van Multraship aan. Ook een particulier bootje zocht mee. De politie liet vanaf het Nollehoofd een drone de lucht in. Om meteen hulp te kunnen bieden als de drenkeling gevonden zou worden, stond langere tijd een traumahelikopter stand-by op het Badstrand. Deze is rond 18.00 uur vertrokken. 

Rond 18.40 uur werd de zoekactie beëindigd. De zwemmer was toen nog altijd niet terecht. Het is niet bekend of op een later moment nog verder gezocht wordt naar de vermiste persoon. Er is in ieder geval geen hoop meer dat de zwemmer nog levend wordt teruggevonden.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren