Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Grote zoekactie voor kust tussen Dishoek en Zoutelande

Toegevoegd: 19-07-2024, 17.32 uur - Update: 03-08-2024, 06.11 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Tussen Dishoek en Zoutelande heeft vrijdagmiddag voor de kust een grote zoekactie plaatsgevonden. Er werd in zee gezocht naar een mogelijke drenkeling. Uiteindelijk werd niemand aangetroffen.

De hulpdiensten kregen rond 16.50 uur de melding dat in vaargeul Deurloo een drenkeling was gezien. Hierop werden in eerste instantie de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens en het vaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat gevraagd om te zoeken naar de mogelijke drekeling. Later werd ook de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle opgeroepen.

De drie boten lijnden op om langs de stranden te zoeken. Een politiehelikopter zocht de kustlijn af tussen Valkenisse en Westkapelle. De strandwacht zocht met verschillende reddingswaterscooters en ook werd vanaf het strand naar de persoon uitgekeken. Uiteindelijk werd de zoekactie rond 18.10 uur beëindigd. Er werd niemand aangetroffen.

Bij Vlissingen vond gisteren ook een grote zoekactie plaats. Toen raakten bij het Nollehoofd twee personen in problemen. Eén van hen kwam niet meer boven en is nog steeds spoorloos. Naar de vermiste man is ook vandaag tevergeefs gezocht.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank de Jong (20-7-2024 om 10:04)
Toeristen worden te weinig geïnformeerd wat de gevaren zijn van hun "nieuwe" omgeving.
Dré (19-7-2024 om 20:37)
Zomer in Zeeland… Triest hoor kan nu al voorspellen dat het ergens aanspoeld
Loes (19-7-2024 om 18:17)
Mensen die hier niet vandaan hebben geen benul van het gevaar vd geul. Gisteren is er een paar gezocht naar de zwemmers maar na een paar uur is de overlevingskans klein. En zijn ze nu op zoek naar het lichaam.
Cookie-instellingen beheren