Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gewaarschuwde fietser beboet voor telefoongebruik

Toegevoegd: 21-07-2024, 17.03 uur
Gewaarschuwde fietser beboet voor telefoongebruik
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een wijkagent van Vlissingen heeft vanmiddag een hardleerse fietser beboet voor het rijden met een mobiele telefoon in de hand.

De politie had de fietser al eerder een keer gewaarschuwd dat hij niet mocht fietsen met een mobiele drager in de hand. Enige tijd later zag de politieagent de man opnieuw fietsen. Hij had weer een telefoon in zijn hand. Ditmaal heeft hij een bekeuring gekregen.

Het is al enige tijd niet meer toegestaan te fietsen met een mobiele drager in de handen. Wel mag een mobiele telefoon volgens de overheid in een houder staan. Oordoppen mogen ook gebruikt worden, mits de omgevingsgeluiden zijn te horen, zo laat de Overheid weten. Bij overtreding kost een boete 160 euro.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sara (21-7-2024 om 23:21)
Kan niets anders zeggen dan: goed zo!
Bewoner (21-7-2024 om 22:27)
Mocht niet fietsen met een mobiele drager in de hand ? Geen telefoon tijdens, het fietsen ! .... Had iedereen het begrepen.
Michel (21-7-2024 om 21:44)
Hoe lomp kan je zijn, dat je 2x de zelfde overtreding maakt. Trouwens, hij had bij de 1x al een boete moeten krijgen.
Marco (21-7-2024 om 21:22)
Mijn zoon kreeg vorig jaar voor hetzelfde "vergrijp" geen waarschuwing maar gelijk een bekeuring...
Kees (21-7-2024 om 17:39)
Goh, man met een mobiel in zijn hand tijdens het fietsen. En dan nog eerst waarschuwen. Haha, slaap maar lekker door, ik kom 10-tallen mensen per week tegen met een mobiel in hun hand tijdens het fietsen en autorijden. Dramatisch die lui!!!
Joris (21-7-2024 om 17:31)
In mijn waarneming rijden 8 van de 10 fietsers met een telefoon in de hand, veelal schooljeugd en bakfietsmoeders met kinderen in het bakkie. Pech voor deze meneer om kort na elkaar 2 keer dezelfde agent tegen te komen. Normaliter komen agenten hun auto niet uit of hun motor niet af om een telefoonfietser te bekeuren. Hoe sporadisch dat gebeurt blijkt uit het feit dat er voor dit geval zelfs een nieuwsberichtje komt alhier.
Cookie-instellingen beheren