Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 119 km

Rijbewijs van bestuurster (91) ongeval Oost-Souburg ingevorderd

Toegevoegd: 21-07-2024, 17.09 uur
De vrouw ramde met haar auto tegen een voorgevel van een portiekwoning.
De vrouw ramde met haar auto tegen een voorgevel van een portiekwoning.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 91-jarige Middelburgse ingenomen nadat zij een ongeval veroorzaakte in Oost-Souburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Het ongeval gebeurde vanmiddag omstreeks 15.00 uur op de M.A. van Puttestraat in Oost-Souburg. De bejaarde vrouw reed met haar auto tegen een gevel van een portiekwoning aan. De politie en ambulancedienst kwamen ter plekke, maar geen van de betrokkenen bleek gewond.

De vrouw heeft een blaastest moeten ondergaan. Deze was negatief, dus de vrouw had geen alcohol gedronken. De politie heeft wel haar rijbewijs ingenomen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (22-7-2024 om 17:13)
@Peter Je was geen getuige, wat er aan sporen aanwezig is weet jij niet en daarom houd jij het gemakshalve maar op leeftijdsdiscriminatie. Verstandig aangepakt door de politie.
Toon (22-7-2024 om 15:19)
De wegenverkeerswetgever heeft hiermee destijds al rekening gehouden. Meestal stoppen ouderen met zelf een auto besturen of houden familie etc. een oogje in het zeil. Het is dikwijls een samenloop van omstandigheden. Trager reactievermogen, minder voertuigbeheersing e.d. De Politie kan relatief eenvoudig het rijbewijs innemen en ook bewijzen/aantonen dat het niet meer veilig kan. In vaktermen wordt dat "ongeschikt/onbekwaam" genoemd. Het is een proces dat er langzaam insluipt. Gebruik van medicijnen speelt hier geen of bijna geen rol in. Hierin is voorzien in andere artikelen in die wet. In principe is er geen opzet. Het is zoals gezegd een gevolg van samenloop. Het ontwikkelde rijgedrag wordt aangemerkt als een langzame ontwikkeling
Peter (22-7-2024 om 09:03)
Miriam, wie heeft het hier over dementie? Dat oudje kan gewoon een fout gemaakt hebben. Niets mis mee. Gebeurt dagelijks met honderden mensen die een ongevalletje hebben. Ik hou het even op leeftijdsdiscriminatie. Was het mij overkomen dat had ik mijn rijbewijs terug gekregen omdat ik nog niet zo oud ben. Dus pas allemaal maar op want dit wordt steeds gekker in Nederland.
R (21-7-2024 om 23:33)
Granny tijd om collectief vervoer te pakken
Miriam (21-7-2024 om 19:27)
Kan dementie zijn sommige ouderen is het pijnlijke kwestie om het rijbewijs in te leveren je levert een stuk vrijheid in. Want jou vader of moeder oma of opa gaat n prima maar op andere moet kritiek geleverd worden. Bekijk het nuchter en zonder telefoon. Als het aan half zeeland ligt zou vele hun rijbewijs in moeten leveren. En als het leasen eb financieren af zouden schaffen dan rijdt er nog weinig op de weg
Rien (21-7-2024 om 19:23)
Ik dacht het niet (jobje)
Cookie-instellingen beheren