Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

“Veelbeller” op de vingers getikt door politie

Toegevoegd: 22-07-2024, 08.49 uur
“Veelbeller” op de vingers getikt door politie
© Foto: Meld Misdaad Anoniem
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Een wijkagent van gemeente Vlissingen heeft gisteren een stopgesprek gevoerd met een veelbeller.

De diender kreeg vanuit de 112-alarmcentrale het verzoek om eens in gesprek te gaan met de desbetreffende man. Hij zou geregeld de alarmcentrale bellen met meldingen waar de politie niets mee kan. 

De man bleek een psychiatrische patiënt te zijn. De begeleider van de man zal het voorval oppakken in de hoop dat het hier mee ten einde is.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (23-7-2024 om 18:36)
De oplossing is simpel voor de meldcentrale van de politie. Indien er een veelbeller belt en zijn gegevens zijn bekend, het gesprek vriendelijk beëindigen. Het is niet strafbaar om de politie te bellen als het maar relevant en urgent is. Misschien is het een goed idee om zo'n dergelijke beller tijdelijk te blokkeren (bijvoorbeeld voor 24 uur).
Zeeuws (23-7-2024 om 14:41)
@Loes, dan moet je bij de wethouder in Vlissingen klagen die over de WMO gaat of bij de overheid die de afgelopen jaren enorm heeft beknibbeld op de zorg en (GGZ)hulpverlening. Nogal kort door de bocht om te stellen dat de begeleiding te kort schiet. Ik hoop dat je snapt dat een begeleider niet 7 dagen per week 24 uur per dag bij de betreffende persoon is.
job (22-7-2024 om 17:22)
De oplossing is meer medicijnen....... Chemische oplossingen zijn geen oplossingen....... maar jah het is al 5 jaar de methode van hulpverlening. En wil je geen medicijnen dan ook geen hulp (verdienmodel) We gaan er nog een hoop bij krijgen .
Loes (22-7-2024 om 11:43)
Dat is het punt het begeleiden schiet te kort
Peter. P (22-7-2024 om 11:21)
Klinkt een beetje als de omschrijving van de gemiddelde reaguurder hier, ook allemaal van die goofballs die de politie bellen als ze iemand door hun straat zien lopen die ze nog nooit hebben gezien....
Cookie-instellingen beheren