Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gehuurde zeilboot gekapseisd bij Kortgene

Toegevoegd: 22-07-2024, 23.08 uur
De opvarenden konden in veiligheid worden gebracht.
De opvarenden konden in veiligheid worden gebracht.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Nabij de haven van Kortgene is maandagmiddag een zeilboot gekapseisd en grotendeels onder water verdwenen. Geen van de opvarenden raakte gewond.

De KNRM meldt dat sprake was van een gehuurde zeilboot waarvan de mast rond 12.50 uur plotseling brak. De vier opvarenden klommen op de romp en konden voor aankomst van de reddingboot in veiligheid worden gebracht door medewerkers van het Waterschap Scheldestromen die op het Veerse Meer voeren met het vaartuig 'Lemmer'.

"Eén persoon heeft een nat pak gehaald maar is verder niet gewond geraakt. Het verhuurbedrijf draagt verder zorg voor de berging van het vaartuig", zo laat de reddingmaatschappij weten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren