Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 29 km

Fietsendieven op heterdaad betrapt bij undercoveractie

Toegevoegd: 23-07-2024, 09.21 uur
De twee werden op heterdaad betrapt.
De twee werden op heterdaad betrapt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft onlangs op Walcheren twee personen aangehouden die tijdens een undercoveractie op heterdaad werden betrapt op het stelen van een dure elektrische fiets.

Aan de kust worden elke zomer veel fietsen gestolen en om die reden is de politie de laatste tijd al vaker in burger op pad gegaan in de hoop fietsendieven op heterdaad te betrappen. Zo ook afgelopen donderdag. Een agent kreeg al snel twee verdachte personen in het vizier. "Met enkele trucjes en wat slim acteerwerk wist de collega de personen in het zicht te houden en hun bewegingen nauwlettend in de gaten te houden", zo vertelt de politie op social media.

"Na enkele minuten zag de collega dat de personen overgingen tot 'actie' en naar een prachtige (en vooral dure) elektrische fiets toegingen. Het duurde dan ook niet lang voordat zij het slot wisten te openen en de tweewieler wegnamen. Na een mislukte vluchtpoging en een mond vol stof later werden de personen in de boeien geslagen."

Bij beide personen werden verschillende attributen aangetroffen die gebruikt kunnen worden om een fiets zo snel mogelijk te kunnen wegnemen. De aangetroffen zaken werden in beslag genomen en de twee dieven werden ingerekend. De politie raadt aan fietsen altijd op slot te zetten en bij voorkeur een extra kettingslot te gebruiken. "Zo maken dieven al minder kans", aldus de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (23-7-2024 om 10:32)
de politie met eens aanraden dat dit soort geboefte veel langer 'vast zitten' dan de administratietijd voor het proces vebaal enz..
Cookie-instellingen beheren