Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning en loodsen dicht na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 23-07-2024, 12.31 uur
Woning en loodsen dicht na vondst wietkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Vanwege de vondst van een hennepkwekerij zijn een woning en twee loodsen in Wemeldinge maandag voor de duur van drie maanden gesloten. De panden zijn door de gemeente verzegeld.

De politie ontdekte op 27 juni in de twee loodsen aan de Noordelijke Achterweg een werkende hennepkwekerij. Binnen stonden 451 hennepplanten en ook waren er kweekspullen aanwezig. Vanuit de woning bleek illegaal stroom te worden afgenomen die werd gebruikt voor de hennepteelt. Om deze situatie te stoppen en mogelijke overlast weg te nemen, heeft locoburgemeester Herselman besloten om de loodsen en de woning te sluiten.

"Drugshandel tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt vaak geleid door criminele organisaties. Regelmatig gaat dit samen met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken. Daarom geeft de Opiumwet de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten", zo legt de gemeente Kapelle uit.

Locoburgemeester Herselman roept zijn inwoners op om ook zelf actie te ondernemen: "Onze inwoners kunnen helpen deze drugscriminaliteit tegen te houden. Meld vermoedens van criminele activiteiten bij de politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Samen kunnen we de gemeente veilig houden."

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (23-7-2024 om 17:09)
Lol oo deze foto staat wel een wietplant. Bij kleutermedia omroep zeeland hebben ze een gelijkende plant genomen om zo het publiek te informeren lol. wat weten burgers nou plaatje lijkt net echt.
Cookie-instellingen beheren