Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 66 km

Celstraf en geldboete voor Duitse hoofdcommissaris die landgenoot stak

Toegevoegd: 24-07-2024, 16.41 uur
Celstraf en geldboete voor Duitse hoofdcommissaris die landgenoot stak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 71-jarige Duitser V. S. een celstraf van een jaar plus het betalen van 4.795 euro aan schadevergoeding en smartengeld opgelegd. De man wordt schuldig bevonden aan een poging doodslag.

S. werd door de rechtbank schuldig bevonden aan poging doodslag op een 42-jarige, dronken, landgenoot. Die haalde S. in de nacht van 11 november vorig jaar in Renesse met luid deurgebonk uit zijn bed om de weg te vragen. De dronkaard vertrok en S. volgde hem met een mes en keukenmes omdat hij het zaakje niet vertrouwde. De twee ontmoeten elkaar opnieuw en een klap in zin gezicht stak S. de man een mes in diens buik waarbij de lever werd beschadigd.

Dat S. had gereageerd omdat hij dacht een mes in de hand van de dronken landgenoot achtte de rechtbank niet bewezen. Evenmin achtte de rechtbank bewezen dat S. uit noodweer zou hebben gehandeld. Tegen de man, een gepensioneerde hoofdcommissaris, was een gevangenisstraf van vijftien maanden en het betalen van 10.000 euro smartengeld en schadevergoeding. S. heeft overigens al 105 dagen in voorarrest gezeten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (25-7-2024 om 18:38)
Wat een slap gedoe! Poging tot moord, geen doodslag, maar dat zal wel weer niet te bewijzen zijn, en dan maar 1 jaar cel? Voor een oud hoofdcommissaris die toch zou moeten weten dat moord ook in NL niet is toegestaan? Dit land heeft echt een probleem met slappelingen en lafaards bij justitie en de rechtbank! Zachte heelmeesters die niets liever willen dan stinkende wonden produceren. Dat hebben we allemaal te danken aan het laffe linkse 'criminaliteit olé olé beleid' waar we decennia last van hebben gehad en dat tuig zit nu overal geïnfiltreerd in overheidsfuncties waardoor dit nog jaren lang gaat door etteren
Terecht (25-7-2024 om 00:03)
De straffen lijken nu wat opgehoogd worden bij vergrijpen, prima besluit!
Cookie-instellingen beheren