Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 63 km

Zeemanshoop helpt zeiljacht na opvallend vaargedrag

Toegevoegd: 24-07-2024, 16.50 uur
Zeemanshoop helpt zeiljacht na opvallend vaargedrag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Dinsdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een melding van mogelijk een jacht in de problemen. Ter plaatse bleek alles in orde te zijn maar vroeg toch om assistentie. Na het jacht op sleep te hebben genomen is het veilig afgemeerd aan in de Buitenhaven van Vlissingen.

Dinsdagavond werd er vanaf de wal bij Vlissingen een jacht gesignaleerd dat volgens de melder vreemd vaargedrag vertoonde en er werd vermoed dat het mogelijk in de problemen was. Hierop werd contact opgenomen met de Kustwacht en deze alarmeerde de Zeemanshoop van reddingstation Breskens.

Eenmaal de Westerschelde over spotte de bemanning het betreffende jacht en ging langszij om navraag te doen. De zeilers waren zich van geen kwaad bewust en vertelde dat zij, hetzij langzaam, op weg waren naar de Ruyterhaven in Vlissingen. Omdat de motor van het jacht het zwaar leek te hebben en de geringe snelheid is er besloten om toch in de buurt te blijven.

Na een minuut of tien heeft de schipper van het jacht dan toch om sleep assistentie gevraagd. Er werden twee opstappers overgezet om de sleepverbinding te maken en het jacht is op sleep genomen richting de Buitenhaven van Vlissingen. Het jacht is daar veilig afgemeerd aan de steiger waarna de bemanning van de Zeemanshoop weer retour naar Breskens konden.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren