Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

KNRM redt hond uit Grevelingenmeer Bruinisse

Toegevoegd: 28-07-2024, 09.38 uur
Het hondje bleek niets aan het avontuur overgehouden te hebben.
Het hondje bleek niets aan het avontuur overgehouden te hebben.
© Foto: KNRM Ouddorp
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - De redders van de KNRM Ouddorp hebben zaterdagavond op het Grevelingenmeer bij Bruinisse een hond gered die hier te water was gegaan.

Bij het strand was een hond te water gegaan en vervolgens weggezwommen richting enkele meeuwen. "Het baasje kon het hondje vrij snel niet meer zien en had het kustwachtcentrum gewaarschuwd die op haar beurt onze reddingboot alarmeerde", zo vertelt de KNRM.

De hond werd uiteindelijk zo'n 2,2 kilometer vanaf het strand aangetroffen. Hij werd op dat moment vergezeld door een opvarende van een zeilboot die de hond had opgemerkt en te water was gegaan. "Het hondje was uitgeput en blij dat hij aan boord van de reddingboot Griend kon worden genomen. De voorbijganger maakte het goed en kon zijn boot weer in klimmen.", aldus de KNRM.

Op de wal kon het hondje met zijn gelukkige baasje worden herenigd. Een check bij een dierenarts heeft inmiddels uitgewezen dat het hondje niets aan het avontuur heeft overgehouden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (29-7-2024 om 01:32)
Enorm mooie actie van KNRM en ook alle respect voor de persoon in de zeilboot! Groot compliment voor allen!
Cookie-instellingen beheren