Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 28 km

Burgemeester Terneuzen sluit twee woningen

Toegevoegd: 29-07-2024, 12.28 uur
Burgemeester Terneuzen sluit twee woningen
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Burgemeester Erik van Merrienboer sloot begin juli twee woningen in Terneuzen vanwege drugsovertredingen. Het betreft een woning aan de Beethovenhof en een woning aan de Hondiusstraat. De woningen zijn voor drie maanden gesloten.

Bij een controle eind januari werden in de woning aan de Beethovenhof de volgende handelshoeveelheden drugs aangetroffen: 31,8 gram cocaïne en 48,8 gram hennep. Bij een controle eind februari werden in de woning aan de Hondiusstraat ook handelshoeveelheden drugs gevonden, namelijk 58,6 gram cocaïne, 4261,8 gram amfetamine en 6,2 gram ketamine.

De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van handelshoeveelheden drugs. Het doel is volgens de gemeente om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (29-7-2024 om 22:37)
Die man moet toch veel geven om Terneuzen zeg! Sacasm off. Misschien wil hij daar ook wel een opvangplek van maken. Is toch niet in de buurt van waar hij zelf woont.
job (29-7-2024 om 19:07)
Dat burgervaders en moeders mooi weer SPELEN van ons geld. Of vind u dat sommige geen recht op dak hebben? Ze hebben niemand vermoord. (en zelf die. mogen ergens wonen) Deze handhavingsmethode was nooit bedoeld voor rustige gebruikers...... Maar wordt te pas en onpas gebruikt. En de goegemeente maar klappen. Dus een hele iinefficiente maatregel en nog duur ook.
Michel (29-7-2024 om 18:02)
@job, even een uitleg over je reactie
job (29-7-2024 om 15:13)
Mooi 2 gesloten woningen weer werk voor 15 kantoorpknakkers betaald van gemeenschapsgeld. En het publiek maar juichen..... nadenkers..... lol
Cookie-instellingen beheren