Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Douane vindt 80 miljoen aan cocaïne tussen bananen in Vlissingen

Toegevoegd: 30-07-2024, 20.50 uur
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de drugs een straatwaarde van ongeveer 80 miljoen euro.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de drugs een straatwaarde van ongeveer 80 miljoen euro.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De douane heeft tijdens een reguliere controle in de haven van Vlissingen vanmiddag cocaïne gevonden in diverse pallets.

In een partij bananen, afkomstig uit Ecuador en met eindbestemming Duitsland, is dinsdagmiddag 30 juli 1065 kilo cocaïne gevonden. De douane vond de partij tijdens een reguliere controle. De cocaïne, met een straatwaarde van bijna 80 miljoen euro, zat verstopt tussen het fruit.

De drugs is inmiddels opgehaald en vernietigd.

 

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
job (31-7-2024 om 10:28)
jah willem dat doen we al 70 jaar....... en wat mee opgeschoten? Je ziet het nu ook in de rookwarenhandel komen. Wordt het niet tijd voor andere goedkopere aanpak? Lol repelsteeltje (we gaan zien wat de burgemeeester gaat doen)
Willem (31-7-2024 om 08:37)
Nog even en er worden geen bananen meer geimporteerd. Ongekend hoeveel van die rommel ze proberen Europa binnen te krijgen. Hopelijk worden alle Europese havens zo gecontroleerd, scheelt de mensheid een hoop ellende en criminaliteit.
Sara (31-7-2024 om 02:04)
@Repelsteeltje....verschil mag er wezen..
Repelsteeltje (31-7-2024 om 00:06)
Dus nu wordt het bedrijf gesloten voor een jaar?
Ad Jonkers (30-7-2024 om 23:58)
Dat zijn pas dure bananen, straatwaarde van 80 miljoen euro. Geen groenteboer in Nederland maakt zoveel winst. Conclusie; weer een geslaagde "routinecontrole". Waar wie is de echte pisang?
Cookie-instellingen beheren