Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Nederlandse en Belgische hulpdiensten in touw voor "drenkelingen"

Toegevoegd: 30-07-2024, 20.58 uur
Volgens KNRM Cadzand waren de "drenkelingen" niet in de problemen.
Volgens KNRM Cadzand waren de "drenkelingen" niet in de problemen.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Eugène Harthoorn

RETRANCHEMENT – De Belgische hulpdiensten zijn maandagavond groots ingezet voor een hulpverleningsactie in het Zwin te Retranchement. Volgens KNRM Cadzand zouden de personen niet in de problemen zijn geweest.

Gisterenavond werden de Nederlandse hulpdiensten opgeroepen voor een zwemmer die in de problemen zou zijn in het natuurgebied “Het Zwin” bij Retranchement. De melding bleek te gaan om mensen die aan de andere zijde van de Zwingeul waren. Ze waren volgens KNRM Cadzand allen ongedeerd.

Onverhoopt was ook de Belgische meldkamer gealarmeerd en werden diverse hulpdiensten vanuit België opgetrommeld. Zo kwam er een RIB-boot van de brandweer, een brandweerauto, meerdere Belgische politie-eenheden, twee politiequads, een ambulance en een MUG-helikopter ter plekke.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
p (31-7-2024 om 08:03)
Beetje raar verhaal toch???
Cookie-instellingen beheren