Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaan dreigt N62 's-Heerenhoek over te steken

Toegevoegd: 31-07-2024, 01.39 uur
Zwaan dreigt N62 's-Heerenhoek over te steken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

’S-HEERENHOEK – De brandweer van Goes heeft dinsdagmiddag enige tijd geprobeerd een zwaan te vangen. Toen ze het dier bijna hadden, vloog de zwaan weg.

De brandweer en dierenambulance werden omstreeks 15.10 uur opgeroepen voor een dier in de problemen ter hoogte van de Westerscheldetunnelweg. Een zwaan dreigde meerdere keren de snelweg over te steken.

Omdat de zwaan zich in een vijver bevond hebben de brandweerlieden van het waterongevallenbestrijdingsteam van Goes en de medewerkers van de dierenambulance geprobeerd de vogel te vangen. Toen de brandweerlieden net in het water waren, vloog de zwaan weg.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ien (31-7-2024 om 23:56)
@jac. Wij reden hier ook pas en als er dan opeens een zwaan zit precies langs de weg waar je 100 mag rijden is dat niet echt een veilig idee mocht de zwaan ineens op de weg gaan lopen, sonde voor het beestje maar ook voor je auto. Hopelijk blijft de zwaan nu op een veilige plek.
Moeder (31-7-2024 om 19:21)
@Joop dat is idd triest. Waarom zijn die jonkies weggehaald? Alleenstaande moeders komen vaker voor... ;-)
Joop (31-7-2024 om 18:20)
Jammer dat ze haar nog steeds niet hebben kunnen vangen. Ze zit daar al jaren. Elk jaar zijn er jonge zwaantjes. Nu vader zwaan doodgereden en haar babies weggehaald. Triest hoor.
Moeder (31-7-2024 om 16:07)
@Wim, ze kan gewoon vliegen?
Emergo (31-7-2024 om 15:41)
@ Gooi maar over. Welke wet ?
Jac (31-7-2024 om 12:55)
"Een zwaan dreigde meerdere keren de snelweg over te steken"?. Dan kunnen ze hier met de ganzen er wel 24/7 bij blijven staan die doen niets anders dan heen en weer de weg oversteken. Of het artikel beschrijft niet de volledige situatie of het is wat doorgeslagen gedrag van de dierenliefhebbers. Hij vloog ook nog eens weg, dus het lijkt dan geen gewonde zwaan.
Cookie-instellingen beheren