Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 55 km

16 Keer gepakt zonder rijbewijs: auto in beslag genomen

Toegevoegd: 01-08-2024, 19.40 uur
16 Keer gepakt zonder rijbewijs: auto in beslag genomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - De politie heeft woensdag iemand aangehouden die voor de 16e keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Dat melden de agenten van het politiebasisteam Walcheren.

Vlak voor de aanhouding was dezelfde bestuurder ook al aan de kant gezet. "Omdat wij toen niet met zekerheid konden zeggen dat hij had gereden, hebben wij hem daarvoor een waarschuwing gegeven. Vervolgens hebben we op hem gepost en kort daarna bleek hij opnieuw achter het stuur te zitten, wat aantoont hoe hardleers hij is", zo meldt de politie. De personenauto waarin de man reed, is in beslag genomen. De auto stond geregistreerd op naam van zijn vriendin. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt.

De politie benadrukt dat rijden zonder rijbewijs niet alleen illegaal is, maar ook de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers in gevaar brengt. "We blijven waakzaam en zullen dergelijke overtredingen consequent blijven handhaven om de veiligheid op onze wegen te waarborgen", aldus de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (4-8-2024 om 10:32)
Deze aso heeft lak aan de hele maatschappij , dus het wordt tijd dat hij voor lange tijd uit de maatschappij verdwijnt. Te beginnen met 16 ( overtreding) x 1 maand = 16 maanden onvoorwaardelijk
Redouane (3-8-2024 om 07:01)
Buitengewoon jammer dat er weinig gegevens worden verstrekt over de chauffeur zonder een geldige rijbewijs. Het is een hij en reed in de auto van zijn vriendin. Leeftijd en woonplaats zou van waarde kunnen zijn voor het artikel. Initialen zoals R. de B. De gegevens van daders van strafbare feiten is summier en kan wat mij betreft uitgebreid worden. De auto in beslag genomen is een tijdelijke maatregel, vriendin kan via het Openbaar Ministerie het voertuig terug vorderen daar de chauffeur niet onder invloed was van alcohol of verdovende middelen (misdrijf). Ook reed de chauffeur niet te hard en hield zich aan de verkeersregels. Sommige mensen kunnen jarenlang ongezien rijden zonder rijbewijs zonder de verkeersregels te overtreden.
sat (2-8-2024 om 17:39)
16 x andere auto ? zonder rijbewijs gelijk auto afpakken ongeacht van wie die is
Motormuis (2-8-2024 om 13:20)
Pfff ik snap even niet dat hij dat volhoudt. Zijn toch flinke boetes. En heeft toch al wel een paar keer moeten " brommen" want na paar keer zit er al gevangenis straf op volgens mij!!! Hardleers!!! Heb trouwens wel het idee dat er veel mensen zonder rijbewijs rond rijden!! Haha
nannele (2-8-2024 om 12:32)
dan zijn de straffen duidelijk niet hoog genoeg.zo lang vast zetten dat hij het leert
JFK (2-8-2024 om 11:11)
zonder geldig rijbewijs ben je ook niet verzekerd. Hij zal je maar levenslang invalide maken of iemand doodrijden , taakstraf van 40 uur zeker! Na de 3de keer had ie al een half jaar cel moeten krijgen.
Cookie-instellingen beheren