Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 119 km

Vannacht code geel vanwege dichte mist in Zeeland

Toegevoegd: 02-08-2024, 00.41 uur
Vannacht code geel vanwege dichte mist in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de provincies Zeeland, Noord Brabant en Limburg komt vannacht lokaal dichte mist voor. Het KNMI heeft daarom waarschuwingscode geel afgekondigd.

Volgens de meteorolgen komt tussen middernacht en 06.00 uur verkeersbelemmerende mist voor. Er kan sprake zijn van een zicht van 200 meter of minder. In de ochtend trekt de mist weer op.

Is het zicht minder dan 200 meter, dan mag de mistverlichting voor worden gevoerd. Alleen bij zeer dichte mist (minder dan 50 meter) mag het mistachterlicht aan.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Woon werk verkeer (2-8-2024 om 20:02)
Zo mistig was het nu ook niet hoor.
Hanneke (2-8-2024 om 10:32)
Dat van die 50 meter bij mistlicht achter weten een heleboel mensen dus niet. Ik zie regelmatig auto’s met een mistlicht aan, terwijl er veel meer zicht is dan 50 meter. Het lijkt alsof mensen op de rem trappen, maar dat is dus niet zo. Ach, je went er aan , fijn is anders.
Cookie-instellingen beheren