Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Burgemeester betreurt dodelijke brand en belegt bijeenkomst

Toegevoegd: 03-08-2024, 14.37 uur
De avond wordt gehouden in De Blikken in Arnemuiden.
De avond wordt gehouden in De Blikken in Arnemuiden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

ARNEMUIDEN – Gemeente Middelburg organiseert maandagavond bijeenkomst voor omwonenden van de brand aan het Bultengat in Arnemuiden. De avond wordt gehouden in De Blikken.

Vannacht ontstond er brand in een woning aan het Bultengat in Arnemuiden. Het betrof  een woning van zorginstelling ’s Heeren Loo waarin acht cliënten en een begeleider verbleven. Helaas is een van de bewoners overleden. Het betreft een vrouw van 52 jaar. Drie andere bewoners zijn gewond geraakt en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De overige vijf bewoners zijn opgevangen door buurtbewoners en inmiddels ondergebracht op een andere locatie van ’s Heeren Loo in Middelburg.

Een gebeurtenis als dit heeft impact op omwonenden. Daarom organiseert de gemeente Middelburg een bijeenkomst. Omwonenden en anderen die daar behoefte aan hebben, zijn maandag 5 augustus vanaf 19.30 uur welkom in sporthal De Blikken. Burgemeester Fränzel en de brandweer gaan in gesprek met de aanwezigen. Ook zijn mensen van slachtofferhulp aanwezig voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

Burgemeester Fränzel: “Ik betreur zeer wat er is gebeurd in Arnemuiden. Een hechte gemeenschap die dit jaar 450 jaar stadsrechten viert, wordt getroffen door een zeer verdrietige gebeurtenis. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer, de cliënten die gewond zijn geraakt en alle overige betrokken.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Trudy (3-8-2024 om 17:21)
Dat heeft er toch niets mee te maken dat Arnemuiden 450 jaar stadsrechten viert. Het is een heel verdrietige gebeurtenis. Sterkte voor iedereen
Willem (3-8-2024 om 14:49)
Zoveel personen in 1 huis met vele kamertjes, terwijl ze misschien niet weten hoe te reageren of vluchten is een drama. Helaas viel er een slachtoffer. Gecondoleerd.
Cookie-instellingen beheren