Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 204 km

Vrouw rent zonder te betalen weg bij restaurant

Toegevoegd: 07-08-2024, 00.58 uur
Vrouw rent zonder te betalen weg bij restaurant
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In de binnenstad van Vlissingen zijn politieagenten dinsdagavond in actie gekomen nadat een vrouw had geprobeerd om bij een restaurant te vertrekken zonder haar rekening te betalen.

Medewerkers van het restaurant zetten de achtervolging in toen ze ontdekten dat de vrouw er zonder af te rekenen al rennend vandoor ging. Het personeel wist de vrouw staande te houden, maar er bleek geen geld te zijn en daarom werd de politie ingeschakeld om te bemiddelen. Na tussenkomst van de politie werd de openstaande rekening toch voldaan.

Volgens de politie bleek later dat de vrouw in kwestie vaker onbetaalde rekeningen had achtergelaten in de horeca. "In zo'n geval is sprake van flessentrekkerij. Dit valt onder het strafrecht. Helaas was er bij eerdere zaken echter geen aangifte gedaan, wat een aanhouding nu onmogelijk maakte", zo legt de politie uit.

De gegevens van de vrouw zijn bekend bij de politie en geprobeerd wordt om de andere rekeningen ook alsnog betaald te krijgen, zo laat de politie weten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (7-8-2024 om 11:11)
Geen eerdere aangifte dus niets mogelijk? Probleem is dat de politie geen aangifte op wil nemen. En nu draaien ze het om. Dat is toch wel bizar te noemen. Iedere horeca ondernemer die aangifte wil doen van dit soort zaken Poeieren ze standaard af. Net als oplichting. Je bent opgelicht en dan ineens is het een civiele zaak. En ze sturen je zo weg. Het loont dus allemaal en de politie faciliteert de boel.
Rick Roll (7-8-2024 om 09:49)
De hoge Hoed: Prijzen wel eens gezien van de horeca? Naaien lijkt mij een kenmerk van de horeca te zijn. Wat mij betreft zijn beide kanten dieven!
zeeuw (7-8-2024 om 09:42)
ze moeten ze bij naam en toenaam bekend maken niks geen privecie
De hoge hoed (7-8-2024 om 08:41)
Wat een gek mens, heeft dus gewoon geld, maar vind het doodnormaal om de horeca keer op keer te naaien. Dit empathieloze mormel mogen ze na het terugbetalen van al die rekeningen, wel ff een jaartje opsluiten. Ze weten nu sowieso waar ze woont dus elk restaurant hoeft nu bij herhaling alleen maar het videobeeld van de beveiligingscamera aan de politie te overhandigen.
Ad Jonkers (7-8-2024 om 07:18)
Onbegrijpelijk dat er in eerdere gevallen geen aangifte is gedaan.
Cookie-instellingen beheren