Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar geëist vanwege misbruik stiefzoon

Toegevoegd: 07-08-2024, 13.16 uur
Drie jaar geëist vanwege misbruik stiefzoon
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag drie jaar cel geëist tegen een man die vijf jaar lang zijn stiefzoon seksueel zou hebben misbruikt.

De Amsterdammer R. de K. (41) wordt er volgens het OM van verdacht vanaf eind december 2012 in Arnemuiden zijn stiefzoon te hebben misbruikt. Toen het misdrijf begon, was de jongen zeven jaar oud. Volgens een verklaring van de jongen gebeurde het wel eens drie keer in de week. Het kind belandde vanwege opgelopen Herpes met een hersenvliesontsteking in het ziekenhuis en de zaak kwam mede door een hulpverleenster aan het rollen.

Het Openbaar Ministerie (OM) moet bewijzen aanleveren en daar worden de nodige eisen aan gesteld: alles moet wettig en overtuigend worden bewezen en uiteindelijk wijst de rechtbank vonnis. Eén bewijs is doorgaans niet voldoende. De K. ontkent echter alles categorisch. Zijn advocate, Claudine Kouijzer, is van oordeel dat er maar één vonnis kan komen en dat is vrijspraak.

Ondanks het magere bewijs eiste de officier van justitie een celstraf van drie jaar. Ook zou de verdachte 10.000 euro schadevergoeding moeten betalen. De K. was niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig. Uitspraak 21 augustus.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (7-8-2024 om 19:06)
Deze vieze pedofiel moeten ze levenslang geven net als alle pedo's vind ik
Cookie-instellingen beheren