Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente Hulst waarschuwt voor blauwalg

Toegevoegd: 07-08-2024, 13.27 uur
Een voorbeeld van blauwalg.
Een voorbeeld van blauwalg.
© Foto: Marion Golsteijn, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Door: Roland de Jong

HULST - De gemeente Hulst waarschuwt voor blauwalg. Op meerdere plaatsen in de gemeente zijn deze microscopisch kleine organismen geconstateerd. Blauwalg kan stank veroorzaken en sommige blauwalgen zijn giftig.

Waterschap Scheldestromen en de gemeente Hulst adviseren om contact met het water te vermijden. Blauwalgen geven huidirritatie en wanneer iemand blauwalg binnen krijgt, dan kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Kwam u toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat? Pas dan een normale hygiëne toe, zoals handen wassen en/of douchen en voorkom klachten.

Als water eruit ziet als 'groene soep', er blauw schuim te zien is, er een drijflaag gevormd is en/of het water stinkt, dan bestaat de kans dat sprake is van blauwalg. In Hulst is onder meer blauwalg geconstateerd bij de Binnenvest. "Maar ook enkele vijvers in onze gemeente vertonen tekenen van blauwalg.Daar waar we blauwalg vaststellen, plaatsen we waarschuwingsborden", zo meldt de gemeente. "We adviseren om niet te zwemmen, ook honden niet. Verder adviseren we ook om niet te vissen op locatie waar blauwalg is", aldus de gemeente.

Mensen met vragen kunnen bellen naar het Waterschap Scheldestromen (088-2461000) of de gemeente Hulst (140114).

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren