Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 141 km

Verstoking leidt tot uitruk brandweer Brouwershaven

Toegevoegd: 09-08-2024, 10.16 uur
Er bleek geen risico te zijn op uitbreiding.
Er bleek geen risico te zijn op uitbreiding.
© Foto: Brandweer Brouwershaven
Door: Roland de Jong

ZONNEMAIRE - Brandweerlieden zijn donderdagavond uitgerukt nadat vanaf de Weeldijk bij Zonnemaire rookontwikkeling was gemeld vanaf een akker.

Nadat de brandweer kort na 20.00 uur was opgeroepen, bleek dat sprake was van een gecontroleerde verbranding van loof na de uienoogst op een akker aan de Zuidweg.

Omdat er geen risico was dat het vuur zou uitbreiden, besloot de brandweer niet te blussen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikki (10-8-2024 om 11:26)
@ Kees Ja dat weet ik. Daar ben ik dan ook op tegen. Dit is echter lokaal en een restproduct, dus beter verbranden als biomassa i.p.v. op de akkers
Kees (9-8-2024 om 12:21)
@ Ikki weet je dat biogascentrales hout kopen uit zuid Amerika en Amerika wat dan versnipperd word en met vervuilende oceaanstomers die varen op stookolie en restanten van de chemische industrie, naar Nederland word gebracht om hier verstookt te worden in biogascentrales?
Kees (9-8-2024 om 12:17)
Dit mag gewoon. Het word al eeuwen gedaan door boeren dus laat ze met rust. Vreugdevuren met de jaarwisseling dat is pas milieuvervuiling. Maar dat mag dan weer wel legaal. Die moeten ze verbieden. Het verbranden van snoeiafval voorkomt ook ziektes in je hout. Voor sommige snoeiafval kan je ook een versnipperaar inzetten als er geen ziektes in zitten.
M@rk (9-8-2024 om 12:11)
Ik blijf het vreemd vinden dat dit nog steeds mag.
ikki (9-8-2024 om 11:05)
en dat mag zomaar in deze tijd. iedereen heeft het zo op met het milieu. dit is nu echte biomassa, gebruik het als zodanig. of composteer, maar NIET verbranden op de akker.
Cookie-instellingen beheren