Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Middelbrand op tarweveld Oostburg geblust

Toegevoegd: 10-08-2024, 15.16 uur
De brandweer zette drie voertuigen in.
De brandweer zette drie voertuigen in.
© Foto: Brandweerpost Stampershoek (Oostburg)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Op een akker aan de Bakkersstraat in Oostburg heeft zaterdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar heeft het vuur inmiddels gedoofd.

De brand werd rond 14.30 uur ontdekt in een akker met tarwe. De brand woedde in maaisel aan de rand van het veld. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van meerdere brandhaarden en werd daarom opgeschaald naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen rukten uit om de brand te bestrijden.

Kort na 15.00 uur was de brand uit. De inzet van water en zogeheten vuurzwepen bleek effectief. De brandweer heeft de afgebrande stukken extra natgemaakt om herontbranding te voorkomen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren