Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 1 km

Politie bekeurt spookrijders in Middelburg

Toegevoegd: 10-08-2024, 19.47 uur
Politie bekeurt spookrijders in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - Vanmiddag heeft de politie in de buurt van het nieuwe politiebureau in Middelburg twee bestuurders betrapt op het negeren van de verplichte rijrichting. Beiden krijgen binnenkort een boete op de mat.

Bij het wegrijden van het bureau aan de Althoornweg zagen de agenten een bestuurder tegen het verkeer in rijden, waarop deze staande werd gehouden. Terwijl zij nog bezig waren met het noteren van de gegevens van de eerste automobilist, kwam de volgende 'spookrijder' al langs, aldus de politie.

De tweede kreeg naast een bekeuring voor het negeren van de verplichte rijrichting ook een waarschuwing voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Beide bestuurders konden na de staandehouding hun weg weer vervolgen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (12-8-2024 om 10:07)
Ik kom ze daar regelmatig tegen die spookrijders. Boetes uitschrijven is de weg van de minste weerstand, en uh je behaald je boete quotum. Als ze een beetje na zouden kunnen denken hadden ze gedacht, joh hoe komt het dat die mensen gaan spookrijden. Wat gaan we aan die situatie doen? Hoe gaan we dat verbeteren? Laten we het gesprek aan gaan met die mensen en vragen waarom en hoe ze zijn gaan spookrijden en de situatie met de gemeente Middelburg bespreken. Nee boetes uitschrijven. Dagelijks kom je ze daar tegen die tegen het verkeer in rijden. Niets tegen boetes, maar als je jezelf als agent hier goed bij voelt mis je een bepaald sociaal maatschappelijk gennetje.
De hoge hoed (12-8-2024 om 08:25)
Ik weet nu al dat de politie dit nog heel vaak gaat zien. Ik hoef niet eens te raden waar ze zijn gaan spookrijden, zo vaak heb ik het al zien gebeuren. Dan halen ze eem broodje, en dan hebben ze geen zin om dat kleine stukje om te rijden. Dan nemen ze de gok en rijden dan snel naar het bruggetje. Of ze snappen het blauwe bord gewoon niet met de verplichte rijrichting. Goed dat de politie er nu werk van kan maken. Werd tijd.
Middelburger (11-8-2024 om 21:34)
Iets met je ID gegevens door de computer halen, dan kunnen ze zo zien of je een geldig rijbewijs hebt (maar niet kunt tonen)
sat (11-8-2024 om 11:44)
geen rijbewijs toonen rij maar verder ???? geen boete ????
Piet Polletiek (11-8-2024 om 10:42)
Het zou nog beter zijn dat ze de z.g.n. snelle jongens/meiden eens daar controleerden op fout voor sorteren!. Voorbeeld. Ze komen uit uit Sloegebied sorteren links voor, ( wat bedoeld is voor linksaf naar het winkelcentrum), op de binnenste rijstrook, maar rijden daarna rechtdoor richting stad, wat volgens de belijningenverboden is!
Cookie-instellingen beheren