Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

In auto slapende man blijkt mogelijk onder invloed drugs

Toegevoegd: 11-08-2024, 11.24 uur
De automobilist werd aangetroffen bij het tolplein van de Westerscheldetunnel.
De automobilist werd aangetroffen bij het tolplein van de Westerscheldetunnel.
© Foto: Dennie Minderhoud
Door: Dennie Minderhoud

BORSSELE - De politie heeft gistermiddag een 40-jarige inwoner van België aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Kort daarvoor hadden ze de automobilist slapend aangetroffen in een auto, op een parkeerstrook nabij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. Bloedonderzoek moet uitwijzen of en zo ja hoeveel drugs er gebruikt is.

Nadat er meerdere meldingen waren binnengekomen over een man die met zijn voertuig al slingerend over de Westerscheldetunnelweg (N62) richting Nieuwdorp reed, troffen agenten de auto met het betreffende kenteken aan op het tolplein. De 40-jarige Belg had zijn auto daar geparkeerd en zat achter het stuur te slapen. Volgens de politie had de man bloeddoorlopen ogen en maakte hij een wat verwarde indruk, waarop een speekseltest en een blaastest werden afgenomen.

De alcoholtest leverde niets op maar aangezien de drugstest positief uitsloeg, werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft de Belg meegewerkt aan een bloedonderzoek, zo laat de politie weten. De man mocht na het ontvangen van een rijverbod voor 24 uur het politiebureau weer verlaten.

​De uitslag van het bloedonderzoek zal bepalend zijn voor eventuele verdere vervolging door het OM. Uit analyse van het bloed door het NFI moet namelijk blijken of er drugs is gebruikt en zo ja, in welke hoeveelheid. Is dit boven de toegestane waarde? Dan volgt een proces-verbaal en kan het OM de verdachte vervolgen.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mddle (13-8-2024 om 00:45)
Looks like that's that guy who always drives aggressive, under influence, and scams imigrants and expats, with work?
Middelburger (11-8-2024 om 21:31)
Als ze mij aan de kant zetten slaat deze ook positief uit op opiaten vanwege Tramadol gebruik. Je mag hier na een periode gewoon mee rijden, maar een speekseltest weet het verschil niet tussen recreatief of medicinaal gebruik van opiaten. @inktvip. Stil gaan staan vlak voor de tolpoortjes om even wat drugs te gebruiken en bij te slapen? Als enige bestuurder in een auto aan het slapen, lijkt me niet moeilijk om hard te maken dat deze onder invloed gereden heeft gezien de locatie....
inktvip (11-8-2024 om 18:31)
het kan ook zo maar zijn dat diegene pas heeft gebruikt toen die stil was gaan staan, dat die slingerend reed kan ook komen door vermoeidheid, misschien koos die er daarom wel voor om niet verder te rijden, hard maken voor rijden onder invloed, word een moeilijk verhaal voor de politie
Drica (11-8-2024 om 18:26)
Misschien sloeg de drugstest(speekseltest) positief uit omdat deze meneer voorgeschreven medicatie gebruikt die normaal gesproken niets verstoord maar met deze hoge temperaturen. Ik geef bv aan een morfinepleister!. Ik noem maar een voorbeeld van een mogelijkheid!
Ewa (11-8-2024 om 15:30)
Hoezo toegestane hoeveelheid? Elke hoeveelheid is nie toegestaan als wij zoiets zouden doen in hun land zat je al in een gevangenis... Hoezo wanbeleid.
Cookie-instellingen beheren