Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Maandag code geel: 'zeer warm en benauwd'

Toegevoegd: 11-08-2024, 11.55 uur
Maandag code geel: 'zeer warm en benauwd'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het wordt volgens het KNMI morgen zeer warm en omdat de luchtvochtigheid hoog is, heeft het weerinstituut daarom code geel afgekondigd.

"Vooral in het zuiden wordt het maandag zeer warm met temperaturen tussen 32 en 35 graden celcius. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid (60-70%) voelt deze hitte benauwd aan. Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen klachten krijgen zoals oververhitting en uitdroging. Bij zware inspanning kan iedereen deze klachten krijgen:, aldus het KNMI.

Code geel loopt maandag voor Zeeland, Noord-Brabant en Limburg tussen 13.00 en 20.00 uur. Dinsdag kan het in het oosten en zuiden nog zeer warm zijn, al wordt het iets minder warm dan op maandag. Later op de dag koelt het overal wat af.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren