Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 372 km

Grote zoekactie op zee bij Breskens levert niets op

Toegevoegd: 11-08-2024, 20.32 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Voor de kust van Breskens is zondagmiddag en -avond meer dan twee uur lang op zee gezocht naar twee mogelijk in problemen geraakte personen.

De hulpdiensten kregen rond 17.45 uur de melding dat ter hoogte van het strandpaviljoen Het Halve Maentje twee personen achter een drijfvoorwerp aan waren gegaan en vervolgens uit het zicht waren verdwenen. Al snel waren de KNRM-reddingboten Winifred Lucy Verkade-Clark (Cadzand) en Zeemanshoop (Breskens) samen met twee reddingsboten en een reddingswaterscooter van de strandwacht op het water aan het zoeken.

Vanuit de lucht zocht de bemanning van de op vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden gestationeerde kustwachthelikopter mee. Vanaf het land keken de politie, de strandwacht en de bemanning van het KNRM-kusthulpverleningsvoertuig van Cadzand uit naar de eventuele drenkelingen.

Tijdens het zoeken kregen de hulpdiensten meerdere nieuwe meldingen. Zo werd vanaf het strand bij het Halve Maentje gemeld dat iemand onder water was verdwenen en tussen de Handelshaven en de Veerhaven werden onder water verdachte vlekken gezien. Ter plekke werd telkens niets aangetroffen. Wel zagen de redders meermaals zeehonden in zee.

Rond 20.00 uur was na een ronde langs de stranden op geen enkele locatie onbeheerde kleding aangetroffen. Ook was er niemand als vermist gemeld. Reden voor de zoekende eenheden om de actie kort na 20.00 uur zonder resultaat te beëindigen.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marretje (12-8-2024 om 17:03)
Dank u KNRM en kust wacht helikopter. Dat jullie klaar staan om mensen uit de zee te redden Maar het stelletje ondoordachte toeristen ,maken wel zeer erg gemakkelijk van jullie diensten. Hoop dat ze zich melden en jullie fantastische redders een mooie bonus geven. Worden de toeristen niet genoeg gewaarschuwd met het in zee gaan, ( brilletje nodig)
Cookie-instellingen beheren