Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 376 km

Reddingsboten varen uit voor zwemmer bij Zeelandbrug

Toegevoegd: 11-08-2024, 23.11 uur
Reddingsboten varen uit voor zwemmer bij Zeelandbrug
© Foto: Mistral
Door: Dennie Minderhoud

ZIERIKZEE - Verschillende reddingsboten zijn zondagavond uitgevaren vanwege een zwemmer die mogelijk in de problemen zou zijn geraakt bij de Zeelandbrug in Zierikzee. Uiteindelijk bleek de situatie mee te vallen.

De zwemmer was een stukje gaan zwemmen maar doordat deze wel erg lang weg bleef, besloten omstanders de hulpdiensten in te schakelen. Bij de reddingsactie werden uiteindelijk vier boten ingezet: de KNRM-reddingsboten Fred en Koopmansdank (Neeltje Jans), de brandweerboot Scaldis (Stavenisse) en de snelle reddings- en bergingsboot Mistral.

De bemanning van de Mistral maakte het eerste contact met het vermeende slachtoffer. Uiteindelijk bleek de zwemmer op eigen kracht naar de kant te kunnen komen, waardoor rond 22.30 uur de hulpdiensten weer op huis aan konden.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren