Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Flinke file na aanrijding op A58 bij Kapelle

Toegevoegd: 12-08-2024, 19.34 uur - Update: 12-08-2024, 22.45 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Bij een aanrijding op de A58 bij Kapelle is maandagavond zeker één persoon gewond geraakt. Op de snelweg stond lange tijd een flinke file.

Het ongeval, waarbij zeker vier auto's betrokken waren, gebeurde rond 19.10 uur op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Aanvankelijk werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar de komst hiervan werd al vrij snel geannuleerd. Bergingsbedrijven hebben drie personenauto's getakeld. Een eveneens betrokken bestelauto hoefde niet geborgen te worden.

Volgens de verkeersdienst van Rijkswaterstaat stond er rond 19.30 uur al een file van zo’n vijf kilometer. De extra reistijd bedroeg zo’n 25 minuten. Rond 20.20 uur was nog altijd maar één rijstrook beschikbaar. Tien minuten later was de weg wel weer helemaal vrij, al duurde het vanwege recreatieverkeer nog best een poos voordat de file helemaal was opgelost.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (13-8-2024 om 19:20)
Lekker jakken en jagen. In de zomer is Zeeland nu eenmaal vol. We leven ervan. 5 minuutjes vroeger opstaan of gewoon op het gemak naar huis. In plaats daarvan willen we voorop in de file rijden. Het gevolg? Je kan zomaar zonder auto nog later thuis zijn. Laat de winter maar komen? Nee dan zijn wij Zeeuwen braaf. Inhalen over doorgetrokken strepen en de blokken die in het midden de weg op de Veersedam liggen? Ach, de auto is van de baas. Kortom, neem je tijd en je leeft relaxter ;-)
Wallie (13-8-2024 om 16:57)
Zo, jullie hart gelucht Peter en Jaap? Kop-staart botsing komt gewoon door te weinig afstand houden, te hard rijden, niet goed opletten, of een combinatie van deze punten. Niets anders.
Peter (13-8-2024 om 12:07)
In de ochtend stonden de wegen naar het strand vol. In de avond was het terug naar huis. Zeeland is niet totaal niet mee gegroeid met de toename van het aantal toeristen. A58 vol en file. N57 vol en file. Geen parkeerplaats meer te krijgen aan het strand. Ze stonden van Zoutelande tot Vrouwenpolder in woonwijken geparkeerd. Het past allemaal niet meer. En allemaal in een treintje naar het strand en naar huis. Da´s vragen om problemen. De overheid is nalatig geweest. Ze wilde wel de toeristische opbrengsten maar niets investeren in infrastructuur. De A58, vanaf 1970 is deze weg nooit aangepast. Wel onderhoud gepleegd. Auto`s zijn groter geworden en het volume aantal is met factor 100 toegenomen. En gewoon door slapen als overheid.
Jaap (13-8-2024 om 11:57)
Fijn, de hordes koelboxtoeristen die een dagje strand komen doen met de auto, de zoveelste uitwas van te grote drukte in Zeeland. Laat de herfst en winter maar komen.
Cookie-instellingen beheren