Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vanavond en vannacht code geel vanwege buien

Toegevoegd: 13-08-2024, 12.26 uur - Update: 13-08-2024, 19.21 uur
Vanavond en vannacht code geel vanwege buien
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De meteorologen van het KNMI waarschuwen voor stevige regen- en onweersbuien die vanavond en vannacht over ons land trekken. Er is code geel afgekondigd.

Het oosten van het land krijgt vanmiddag waarschijnlijk al te maken met buien, het zuiden is vanavond aan de beurt. Vanaf 20.00 uur moet volgens het KNMI in onze provincie tot circa 03.00 uur rekening worden gehouden met stevige regen- en onweersbuien die gepaard kunnen gaan met windstoten, hagel en vooral veel neerslag in korte tijd.

Door de buien kan plaatselijk overlast ontstaan bij buitenactiviteiten zoals (water)sport en evenementen, zo waarschuwt het weerinstituut. 

Update: Code geel is voor Zeeland ingetrokken. Elders geldt nog wel code geel. In Limburg geldt zelfs code oranje.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N.B (14-8-2024 om 17:45)
@Jac Zij zitten er niet naast. Het is ook niet spot-on. dat is ook helemaal niet aan de orde. Zij geven slechts een waarschuwing af. De weersomstandigheden zijn dusdanig, dat er wel eens overlast zou kunnen ontstaan. niet meer en niet minder. Zeeland is groter dan alleen jouw achtertuin. Dat het bij jou niet onweert of regent, wil niet zeggen dat het 25 kilometer verderop droog is. Het weer is voor jou misschien onjuist, voor een ander klopt het wel degelijk. Er zijn meer mensen hier die moeite hebben met een weerbericht op de juiste manier te interpreteren. Voorspellen doen ze niet aan, als ze dat zouden kunnen, dan zou het weerbericht altijd kloppen. Er is nu eenmaal een bepaalde mate van onzekerheid die je mee moet incalculeren.
Jaap (14-8-2024 om 13:47)
Het systeem van de codes geel/oranje/rood gaat er gelukkig binnenkort uit, er komt een systeem wat veel nauwkeurige en op kortere termijn extreem weer kan voorspellen. Voor wie geïnteresseerd is, kan de reportage terugkijken van “Een Vandaag” van gisteren of eergisteren.
Jac (14-8-2024 om 13:11)
Ik kan me niet aan het feit onttrekken dat ze er voor Vlissingen wel heel vaak naast zitten met hun afgekondigde waarschuwingen. Opzich fijn dat het geen noodweer wordt, maar als je veel waarschuwingen afgeeft en ze zijn voor het grootse deel onjuist, dan gaan mensen ze negeren en hebben die waarschuwingen niet veel nut meer.
Emergo (14-8-2024 om 13:10)
@ Inwoner Het weer zelf houdt geen rekening met voorspellingen. De gedachte van salaris intrekken is uiteraard onzinnig.
Inwoner (14-8-2024 om 09:19)
Iedere keer als ze er flink naast zitten een dag subsidie , dus salaris weerman/vrouw intrekken. Dan zouden ze nauwkeuriger weer voorspellen
Connie (13-8-2024 om 21:16)
Alweer ??
Cookie-instellingen beheren