Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 288 km

Langer vakantie vanwege brand school Oost-Souburg

Toegevoegd: 16-08-2024, 19.09 uur
De school blijft maandag en dinsdag gesloten.
De school blijft maandag en dinsdag gesloten.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De basisschool in Oost-Souburg waar donderdagavond brand woedde kan maandag nog niet open. De schoolvakantie duurt voor de leerlingen noodgedwongen nog twee dagen langer.

De brand bij de christelijke basisschool Parelburcht aan de Dongestraat werd gisteren rond 18.45 uur rookontwikkeling gezien. Al snel waren ook vlammen te zien en bestreed de brandweer met verschillende voertuigen de brand. Drie kwartier na het uitbreken van de brand kon de officier van dienst het sein 'brand meester' geven.

Gisteren liet de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) al weten dat Stichting Salvage actie ging ondernemen om de school zo snel mogelijk schoon te laten maken. Vanmiddag is duidelijk geworden dat er met name schade is aan het dak bij de centrale hal. De lokalen en units eromheen lijken weinig tot geen schade opgelopen te hebben.

Maandag en dinsdag blijft de school gesloten. Ouders/verzorgers die geen opvangmogelijkheden hebben gedurende deze twee dagen kunnen gebruik maken van noodopvang. Voor ouders/verzorgers wordt ook nog een inloopavond georganiseerd.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (17-8-2024 om 14:42)
Ze zijn bang dat de trappen in het nieuwe gebouw te glad zijn. En dat de deuren misschien niet veilig genoeg zijn voor kindervingertjes... wat een grap
Bram (17-8-2024 om 10:07)
Er staat een gloed nieuwe school klaar voor deze kinderen. Maar daar word een schimmig spel gespeeld tussen aannemer en gemeente. Schande! 2 nieuwe scholen maar de kids zitten in een verbrand hol of container hol. Gemeente moet zich kapot schamen.
Een leerkracht (16-8-2024 om 19:45)
Wat een ramp voor de leerkrachten! Die hebben net hun lokaal op orde. En dan dit. Heel veel succes gewenst!
Cookie-instellingen beheren