Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie stopt illegaal feest en voorkomt voortzetting elders

Toegevoegd: 18-08-2024, 12.06 uur
Politie stopt illegaal feest en voorkomt voortzetting elders
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HOEK - De politie heeft zaterdagavond bij Hoek een illegale raveparty gestopt en vervolgens voorkomen dat het feest op een nieuwe locatie bij de Philipsdam werd voortgezet. Er zijn geen arrestaties verricht.

De politie kreeg in de loop van de avond signalen dat er een illegaal feest plaats zou gaan vinden in Zeeuws-Vlaanderen. Het was alleen nog onduidelijk waar dat ging gebeuren. Door te letten op opvallende verkeersstromen, kon al snel de specifieke locatie achterhaald worden. Toen agenten rond 23.30 uur Bij het Kopje van Kanada in Hoek aankwamen, was daar een feest gaande met harde muziek en zo’n tweehonderd aanwezigen .

De feestgangers waren in eerste instantie niet van plan om de muziek uit te zetten en het feest af te breken. De politie wist ze uiteindelijk toch te bewegen om rustig te vertrekken. Rond 02.00 uur was het terrein leeg. Omdat agenten het niet helemaal vertrouwden, hielden ze de situatie en de omgeving in de gaten. Daarom viel op dat de wagen met een groot aggregaat zich naar een andere locatie verplaatste. Ook tientallen auto's, waaronder ook een aantal met Franse en Belgische kentekens, verplaatsten zich.

De voertuigen bleken naar een strand aan de Philipsdam te gaan. Daar werd direct een podium opgebouwd. Stroom en muziek was er echter nog niet want het aggregaat was namelijk onderweg door agenten tegengehouden. Toen de bezoekers van de rave gevraagd werd om ook hier weer te vertrekken, weigerden ze dat. Agenten hebben vervolgens rond 04.00 uur op linie met politiehonden het terrein schoongeveegd. "Dat verliep rustig. Er werd niemand aangehouden. Namen en nummerborden zijn genoteerd, de politie doet verder onderzoek", zo laat een woordvoerder weten.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (20-8-2024 om 21:45)
Jaap; volgens mij is de azijn in de aanbieding! Ben je zelf niet jong geweest? Vroeger konden wij ieder weekend naar diverse discotheken of bars, nu is er echt bijna niets voor de jeugd. En zolang ze er niemand kwaad mee doen?
Jaapie (19-8-2024 om 08:21)
Ziet ernaar uit dat Jaapie last had van de muziek... Deze mensen geven totaal geen overlast. Legale feesten geven meer problemen.
job (18-8-2024 om 16:26)
200 man en samen gezellig verboden.....pfas lozen is wel OK.............
Thijs (18-8-2024 om 15:50)
Misschien moeten ze deze daadkracht eens laten zien bij het bestrijden van criminaliteit ipv het bestrijden van mensen die plezier maken. Het is alleen maar 'illegaal' omdat de 'juiste' mensen er niet van profiteren
Jaap (18-8-2024 om 15:16)
Schoonvegen hadden ze eigenlijk al in Hoek moeten doen, hier was de werkwijze van de politie al veel te soft. Ook het aggregaat gelijk in beslag nemen. Dit rave-tuig moet veel harder aangepakt worden.
Cookie-instellingen beheren