Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 136 km

School Oost-Souburg definitief gesloten vanwege risico's voor kinderen

Toegevoegd: 21-08-2024, 21.36 uur - Update: 22-08-2024, 11.13 uur
Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie.
Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG – Het schoolgebouw aan de Dongestraat in Oost-Souburg waar recentelijk een brand woedde, gaat niet meer in gebruik worden genomen. Een van de redenen is het feit dat er asbest is aangetroffen.

Vandaag hebben de gemeente Vlissingen, schoolbestuur Onze Wijs en kinderopvang Walcheren gezamenlijk besloten dat het schoolgebouw aan de Dongestraat in Oost-Souburg niet meer in gebruik wordt genomen. De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt om de school en de kinderopvang zo snel mogelijk weer te openen. Ook zijn er onderzoeken geweest naar de luchtkwaliteit en veiligheid. Hoewel nog niet alle uitslagen binnen zijn en ondanks alle inspanningen, wordt er geconcludeerd dat het niet meer verantwoord is in het gebouw kinderen te ontvangen.

Verschillende factoren hebben een rol gespeeld in deze beslissing. Een zwaarwegende reden zijn de zorgen die ouders en verzorgers hebben geuit tijdens de informatiebijeenkomst. Daarnaast is de algemene staat van het gebouw verslechterd en is er veel ruimte verloren gegaan. Ook is er asbest aangetroffen. Hier wordt nog nader onderzoek naar gedaan. Tevens is de luchtkwaliteit naar verwachting onvoldoende voor de gezondheid van de kinderen.

Momenteel wordt er door de organisaties gezocht naar een alternatieve huisvesting. Ook wordt er gekeken wat er voor nodig is om zo spoedig mogelijk te verhuizen naar de nieuwbouwlocatie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (22-8-2024 om 12:19)
Wat een hoop onzin weer allemaal gejank om een randje kit. Maar goed miss dat ze nu eindelijk in die nieuwe school kunnen. Jammer dat het onze school niet was lekker wat langer vakantie had top geweest.
Jos (22-8-2024 om 10:03)
Gert Timmerman, als er door de brand asbest is vrijgekomen in het gebouw dan duurt het weken of maanden voor dat fijne stof uit de lucht is gefilterd . Dus zeer onveilig voor de mens ivm verhoogd risico op longkanker. Asbets in vaste vorm is totaal geen probleem maar door het slopen om bij de brandhaar te komen heeft men asbets geraakt ......met dit dus als resultaat.
Gert Timmerman (22-8-2024 om 01:33)
Ik vraag me af: Is er dan een brand(je)nodig om het risico dat de kinderen liepen/lopen bij de verantwoordelijke gremia/ overheid in beeld te krijgen???
Drica (22-8-2024 om 01:08)
De vraag is hoeveel Asbest er tijdens en na de brand vrijgekomen en in het milieu (etc) terecht gekomen? Wordt de boel voorlopig afgedekt volgens de wettelijke regelgeving?
Zeeuwse Showride (21-8-2024 om 21:54)
Vervelend voor de ouders en docenten (en ook wel voor de kinderen) wel heel erg fijn / goed nieuws voor de buurt:) eindelijk van het achterlijke parkeer gedrag af
Fabiana (21-8-2024 om 21:46)
Hoewel veel kinderen misschien graag langer vakantie willen, is dit niet zoals je dat zou willen. Succes voor iedereen die dit aangaat, het is nogal een gebeurtenis. Hopelijk kan er snel op een goede manier het nieuwe gebouw in gebruik genomen worden.
Cookie-instellingen beheren