Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dode vissen: Negatief zwemadvies Otheense Kreek

Toegevoegd: 22-08-2024, 17.25 uur
Dode vissen: Negatief zwemadvies Otheense Kreek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Vanaf vandaag geldt een negatief zwemadvies voor de Otheense Kreek bij Terneuzen. Dit naar aanleiding van de vondst van dode palingen. Dat meldt de gemeente Terneuzen.

Het water uit de kreek is getest door medewerkers van het Waterschap Scheldestromen. "Uit de tests zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen. Een aantal dode palingen is echter opgestuurd voor verder onderzoek. GGD Zeeland adviseert als voorzorgsmaatregel een negatief zwemadvies voor mens en dier totdat het onderzoek naar de dode palingen is afgerond", aldus de gemeente.

Het advies gaat per direct in een geldt tot nader order. De gemeente plaatst rond de kreek borden met het advies niet te gaan zwemmen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren