Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tijdelijke locatie voor leerlingen door brand beschadigde school

Toegevoegd: 23-08-2024, 17.10 uur
De kinderen worden tijdelijk ondergebracht in Vlissingen.
De kinderen worden tijdelijk ondergebracht in Vlissingen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De leerlingen van basisschool De Parelburcht waar vorige week brand woedde, kunnen terecht op een tijdelijke locatie in Vlissingen. Dat meldt de gemeente Vlissingen.

Vorige week donderdag brak brand uit in het schoolgebouw aan de Dongestraat. Waar er eerst nog vanuit werd gegaan dat de school enkele dagen dicht zou moeten blijven, bleek woensdag dat de locatie definitief gesloten zou blijven. Een nieuw schoolgebouw wordt immers op dit moment al gerealiseerd en het gebouw aan de Dongestraat bleek na onderzoek niet veilig genoeg meer te zijn.

Vandaag is duidelijk geworden dat de basisschoolkinderen vanaf volgende week woensdag terecht kunnen in een gebouw aan de Dreesstraat 2 in Vlissingen. "Op deze locatie kunnen we op korte termijn op een veilige en verantwoorde manier het onderwijs en de opvang voor de kinderen organiseren", zo laat de gemeente weten.

De tijdelijke vervangende locatie aan de Dreesstraat wordt nu schoongemaakt en ingericht zodat de kinderen woensdag 28 augustus kunnen starten met de lessen en de opvang. De kinderen zullen met bussen naar de tijdelijke locatie worden gebracht. Een deel van de peuters van de kinderopvang worden vanaf maandag door KOW opgevangen in het Kroonjuweel. De BSO verhuist mee naar de Dreesstraat.

Asbest
Woensdag werd tijdens de opruimwerkzaamheden ook duidelijk dat asbest was verwerkt in de kit van de door de brand aangetaste kozijnen boven in de centrale hal. Inmiddels is uit aanvullend onderzoek gebleken dat deze asbestdeeltjes zich niet hebben verspreid. "De metingen wijzen ook uit dat er geen asbestrisico is en is geweest. De spullen van de oude locatie kunnen ingepakt en verhuisd worden naar de tijdelijke vervangende locatie. De fijnstofmeting is stopgezet na het besluit om niet meer terug te keren naar de oude locatie", zo laat de gemeente weten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse Showride (23-8-2024 om 20:29)
Da's mooi k*t dus. Als nog parkeer overlast van die ouders dus:(. Wens de buschauffeurs veel succes, die zullen moeten wachten tot alle auto's weg zijn
Willem (23-8-2024 om 17:46)
Mijn hond zal de rennende en gillende kindertjes missen, ze kijkt er elke ochtend naar uit om daar langs te lopen.
Cookie-instellingen beheren