Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Ernstig ongeluk Veere, traumahelikopter ter plekke

Toegevoegd: 27-08-2024, 15.26 uur - Update: 27-08-2024, 17.08 uur
Door: Roland de Jong

VEERE - Bij een ongeluk op de Veerseweg (N663) bij Veere is dinsdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Er is ook een traumahelikopter ingezet.

Het ongeluk gebeurde kort voor 15.00 uur op het vrijliggende fietspad in de buurt van de Bieweg bij Zanddijk. Ter plekke kwamen volgens de politie twee fietsers ongelukkig met elkaar in botsing. Wat er precies is gebeurd, is echter nog niet duidelijk. Duidelijk is wel dat twee personen letsel hebben opgelopen en dat één van hen ernstig gewond is geraakt.

Naast de ambulancedienst en de politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het Rotterdamse traumateam arriveerde rond 15.30 uur bij de ongevalslocatie en is geland op de Veerseweg. Eén van de gewonden is per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, de ander is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Vanwege het ongeluk werd de Veerseweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Beeldverslag volgt.

Foto's

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cristo (28-8-2024 om 11:43)
Beetje dom om zo ongenuanceerd te reageren. Jullie waren er niet bij, hebben geen idee wat er gebeurd is maar wel meteen een mening hebben. Ik was er wel bij en heb geholpen. Er is niet altijd sprake van schuld. Ongelukken gebeuren soms. En nu gaat het om twee gewonden waarvan eentje zeer ernstig. Dan past het niet om zo los te gaan zonder enige benul van de situatie. Schaam je Rianne.
Rene (28-8-2024 om 11:21)
@rianne; Ook ik was bepaald geen voorstander van zo'n suffe fiets helm maar aangezien ik het op de motor de normaalste zaak van de wereld vind ben ik er toch anders over na gaan denken en draag ik ook op de fiets een toffe helm. Al rijd op een gewone fiets, het hoeft allemaal niet snel te gaan. Bedenk eens dat je gewoon stilstaand omvalt en je met je hoofd op de grond slaat. Ja, slaat! De kans is groot dat je met een ernstige hersenbeschadiging verder door het leven mag. Als dat is wat je wilt, ga je gang of denk er nog eens over na... Beter voor 'lul' rijden en de risico's verminderen dan lekker stoer doen en kans lopen als kasplantje verder te leven.
rianne (27-8-2024 om 18:35)
@Peter. Precies en door dat gedrag kunnen wij als fatsoenlijke fietsers straks een helm op zetten. Maar vlak de schooljeugd ook niet uit hoor. Met 4 naast elkaar en niet aan de kant gaan Nog een grote mond krijgen op de koop toe.
Peter (27-8-2024 om 17:41)
Rianne, geef ze een elektrische fiets. Ik ben vorige week nog door 2 oudjes (ben zelf ook niet meer zo jong) voor mijn dond...r gereden. Die rijden gewoon overal door, letten nergens op en fiets oh zo makkelijk. Mijn fiets gaat met mijn tempo niet sneller dan 10 of 15km maar die oudjes rijden als gekken. En ze halen in desnoods er tussendoor als het nog kan.
Lies (27-8-2024 om 16:29)
Geen verrassing maar ben er niet bij geweest maat er word weinig opgelet, nog even snel voorpiepen, slingerend en alle ruimte willen nemen op fietspad het liefst geen ruimte vrij maken om te passeren niet achterom kijken bij afslaan en met inhalen rakelings en afsnijden. Dit is wat vaak dagelijks zie op mijn fiets ( ik hen een gewonen fiets) en oja de fietsbel word ook nooit gebruikt ze denken dat je ogen in je rug hebt.en graag voorrang nemen.
rianne (27-8-2024 om 16:10)
Wat is dat toch elke keer, je leest haast niet anders. Hoe kan dit? Kwestie van met andere dingen bezig? Of ondanks tegenliggers naar elkaar blijven fietsen. Of ik kan nog wel even inhalen?
Cookie-instellingen beheren