Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Controles Goese horeca: één zaak rest van de dag dicht

Toegevoegd: 29-08-2024, 21.27 uur
Controles Goese horeca: één zaak rest van de dag dicht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Bij controles van Goese horecabedrijven zijn woensdag misstanden ontdekt. Eén zaak moest voor de rest van de dag worden gesloten omdat niet aan de vergunningsvoorwaarden werd voldaan.

In totaal vijf horecagelegenheden en afhaalrestaurants werden bezocht door medewerkers van de gemeente, de RUD (Regionale Uitvoeringsdienst) en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Ook de politie was present. Er werd  onder andere gecontroleerd op het naleven van de milieuwetgeving, de alcoholwet en de diverse wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid.

Twee bedrijven bleken niet te voldoen aan de alcoholwet. Eén bedrijf werd per direct voor de rest van de dag gesloten omdat het ook niet voldeed aan de vergunningsvoorwaarden, zo meldt de gemeente. "De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit constateerde meerdere overtredingen op het gebied van onder meer hygiëne. Ook was er een aantal bedrijven dat zich niet aan de milieuvoorschriften hield of de brandveiligheid niet op orde had. Daarnaast troffen we illegale sigaretten aan. De bedrijven die de wet overtreden, krijgen een boete of waarschuwing", zo burgemeester Cees van den Bos weten via een persverklaring.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren