Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Brand in machinekamer van schip Sluiskil

Toegevoegd: 30-08-2024, 15.15 uur
Onder andere werd de Cobra van de brandweer ingezet.
Onder andere werd de Cobra van de brandweer ingezet.
© Foto: Brandweer Sluiskil
Door: Eugène Harthoorn

SLUISKIL – De brandweer is vanmorgen ingezet voor een brand op een schip aan het Zijkanaal C in Sluiskil.

De brandweerlieden werden vanmorgen omstreeks 09.35 uur opgeroepen voor een brand op een schip in het kanaal tussen Terneuzen en Sas van Gent. Door onbekende oorzaak was er brand in de machinekamer van het schip ontstaan.

De brandweer heeft met behulp van een tankautospuit een Cobra-unit de brand bestreden. 'Cobra is een speciaal blussysteem dat de brandweer gebruikt voor het bestrijden van binnenbrand. Het gaat dan om brand in afgesloten ruimtes zoals containers, opslagtanks en leidingen, maar ook woonruimtes en bedrijfshallen. Simpel uitgelegd is Cobra een koude, snijdende hogedrukspuit met daarop een trekker die een ‘gritstraalmiddel’ van ijzeroxide aan het bluswater kan toevoegen. De druk van de gritstraal en het water (300 bar) is zó hoog dat het niet alleen beton en ijzeren platen, maar vrijwel alle constructiematerialen kan doorboren. Binnen enkele seconden ontstaat er een klein gaatje waardoor een (hogedruk)waterstraal kan worden verneveld' zo meldt Veiligheidsregio Zeeland. 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren