Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Minderjarige jongen gewond na beschieting met gelblaster

Toegevoegd: 01-09-2024, 15.03 uur
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een minderjarige jongen is zondagmiddag gewond geraakt bij een beschieting met een gelblaster. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Het wapen is in beslag genomen.

De politie, twee ambulances en een rapid responder van de ambulancesdienst werden vanmiddag omstreeks 13.45 uur met spoed opgeroepen naar het Parelplein. Een jongetje was door een andere minderjarige beschoten met een gelblaster. Omdat het kind op een gevaarlijke plek was geraakt, werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Deze werd ter hoogte van Goerree-Overflakkee terug gestuurd.

De medewerkers van de ambulancedienst hebben de jongen onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In de tussentijd heeft de politie meerdere getuigen gehoord en is gaan zoeken naar de verdachte, een minderjarig meisje. Zij werd even later gevonden met haar gelblaster.

De politie heeft het minderjarige meisje aangesproken op haar gedrag. Ook is haar gelblaster door de politie in beslag genomen. De politie heeft met de ouders van beide partijen gesproken. De dienstdoende woordvoerder van de politie laat weten dat de oorzaak van het incident ligt bij baldadigheid.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (2-9-2024 om 14:56)
ik wist het ook niet maar hier de uitleg .https://www.politie.nl/informatie/mag-ik-een-gelblaster-hebben.html.wat ik me wel af vraag is waarom er steeds meer van deze onzin verkocht mag worden .net als fatbikes
Moeder (2-9-2024 om 12:24)
@joris, ben ook zo "oud" dat ik geen idee heb. En geen zin om op te zoeken op Google, met alle ergernissen vandien. Er wordt van alles op de markt gebracht en "gewoon " toegestaan, terwijl men van veel dingen al vantevoren kan inschatten dat er forse ongelukken mee gaan gebeuren. Altijd pas achteraf worden dingen verboden.
job (2-9-2024 om 11:07)
Politiek stelt leeftijdscategorien aan producten. Ook zegt men dat ze veilige producten op de markt zetten,en onveilige weten. Wie dat na Groningen pfas en dit soort speelgoed nog geloofd is NOS fan kan niet anders. Die burgerpartij is een grap burgers hebben geen belangen en zijn per definitie dus nooit belangerijk.
Jaap (1-9-2024 om 22:16)
@Job: zou je in staat zijn je nader te verklaren, ook nu weer loze, onsamenhangende kreten die niet in verbinding staan met dit nieuwsbericht.
yep (1-9-2024 om 19:50)
PARELplein, zegt al genoeg.......
Gelblaster Uitleg (1-9-2024 om 18:52)
Wel eens van Google gehoord?
Cookie-instellingen beheren