Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Hongaarse man veroordeeld voor identiteitsfraude

Toegevoegd: 03-09-2024, 15.15 uur
Hongaarse man veroordeeld voor identiteitsfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Dennie Minderhoud

GOES - Een man uit Hongarije is door de rechtbank veroordeeld nadat bekend was geworden dat hij zichzelf uitgaf als iemand anders. De man bleek hiermee lange tijd een gevangenisstraf te hebben ontlopen.

De zaak kwam aan het licht nadat de 54-jarige man een afspraak had gemaakt bij de gemeente Goes om zich daar te laten inschrijven en een ambtenaar opmerkte dat het getoonde identiteitsbewijs vals was. De man werd hiervoor aangehouden waarna de politie een onderzoek instelde.

Een ondervraging, huiszoeking en het doorzoeken van zijn voertuig leverde allemaal niets op. Op de telefoon van de verdachte vonden agenten echter een foto van een Hongaars paspoort, waarvan de man op de pasfoto op de verdachte leek. Nadat de Hongaarse autoriteiten hadden bevestigd dat het om een officieel document ging, bleek dat de Hongaar nog een celstraf moest uitzitten van 3 jaar voor onder andere rijden onder invloed, witwassen en drugsbezit.

De man bekende voor de rechtbank in Middelburg dat hij een bestaande identiteit had misbruikt. Hij had met deze valse identiteit onder andere in Duitsland een bankrekening geopend. De rechtbank legde hem hiervoor een celstraf op van één maand. Inmiddels is hij weer op vrije voeten, zo meldt de politie vandaag.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (4-9-2024 om 11:11)
Euh.....??.... Dit snapt geen mens?, die moet retour naar Hongarije, minimaal voor 3 jaar en beter voor eeuwig. Dit type mens wil je niet in NL
Middelburger (4-9-2024 om 08:29)
@ Loes. Helemaal mee eens. Dit gaat nergens over. Niet zo vreemd dat dit soort praktijken massaal plaatsvinden momenteel. Die gasten lachen zich rot onderling, wat motiveert om hetzelfde te gaan doen.
Loes (3-9-2024 om 19:25)
Een maand ???? Op vrije voeten?????? En die 3 jaar die hij in Hongarije nog te goed heeft dan??? Uitleveren aan Hongarije wellicht een optie? Of mag hij hier weer gewoon verder gaan met zijn “bezigheden” ? Wat een wereld leven we toch in!!!
Cookie-instellingen beheren