Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger (51) hoort cel- en taakstraf eisen naar aanleiding van stalking

Toegevoegd: 04-09-2024, 15.22 uur
Vlissinger (51) hoort cel- en taakstraf eisen naar aanleiding van stalking
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De Middelburgse rechtbank heeft vandaag een zaak behandeld waarbij een 51-jarige man uit Vlissingen verdacht werd van het lastig vallen van een vrouw. Er werd een cel- en taakstraf geëist door de officier van justitie.

De 51-jarige Vlissinger S. T., die vandaag voor het hekje zat van de rechtbank in Middelburg, was geobsedeerd. Geobsedeerd van een vrouw waarvan hij vond of dacht dat ze een keer met hem flirtte en met wie hij hoe dan ook in gesprek wilde komen. Niets was hem kennelijk te dol want vanaf 9 januari vorig jaar tot en met 4 oktober stuurde hij haar via WhatsApp, LinkedIn en SMS de nodige berichten, belde hij haar, stuurde hij haar bloemen en stond hij voor haar huis of fietste langs. Hij stuurde haar een fles wijn en was te vinden op het voetbalveld of in de kerk waar de vrouw zich op dat moment ook bevond. Onder een valse naam opende hij een account op Instagram en plaatste als klap op de vuurpijl een tracker onder haar auto om haar te kunnen volgen.

 Uiteindelijk was de vrouw het meer dan zat en schakelde zij de politie in. Er volgde een zogeheten 'stopgesprek' en T. beloofde beterschap. Maar het bleef ook bij een belofte.

  ,,Ik had gevoelens voor haar en wilde met haar in gesprek'', zei T. ,,Het werd een verslaving om haar te zien en te vertellen 'ik hou van jou'. Maar ik ben al getrouwd, dus dat kan al niet.'' Inmiddels is T. in therapie om met die obsessie om te gaan.''

De officier van justitie eiste een celstraf van 90 dagen waarvan 60 voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur tegen hem. Daarnaast wil de officier dat T. een contact- en locatieverbod van drie jaar krijgt opgelegd. T. heeft al 30 dagen in voorarrest gezeten. Met een schadeclaim van 2675 euro via een civiele procedure is H. akkoord gegaan.

De rechtbank zal op 18 september een uitspraak doen in deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren