Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeemanshoop ingezet voor evacuatie vrachtschip Terneuzen

Toegevoegd: 05-09-2024, 22.37 uur
Zeemanshoop ingezet voor evacuatie vrachtschip Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN -  Dinsdagavond is de Zeemanshoop uitgevaren voor een medische evacuatie (medevac) nabij Terneuzen. De persoon is van boord gehaald en door een ambulance in Vlissingen nagekeken in Vlissingen. Na controle hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis en is teruggebracht naar het schip.

Dinsdagavond lag een zandschip te wachten in het gebied Everingen nabij Terneuzen om geladen te worden. Aan boord ontstond een er een medische situatie met een van de aanwezige schippers en er werd alarm geslagen. De Kustwacht alarmeerde hierop de bemanning van reddingstation Breskens en spoedig voer de Zeemanshoop richting het schip. 

Bij het schip werden drie opstappers overgezet en de situatie werd geëvalueerd. Besloten werd om de persoon van boord te halen en deze door een ambulance te laten nakijken. 

De Zeemanshoop zette koers richting de Buitenhaven van Vlissingen waar een ambulance gereed stond om de persoon te controleren. Na uitgebreide controle en adviezen van het ambulancepersoneel hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis en mocht terug aan boord.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren