Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 176 km

42 maanden celstraf geëist voor woningoverval Terneuzen

Toegevoegd: 07-09-2024, 12.27 uur
De Rechtbank eiste 42 maanden cel voor woningoverval.
De Rechtbank eiste 42 maanden cel voor woningoverval.
© Foto: Dennie Minderhoud
Door: Dennie Minderhoud

MIDDELBURG - De 33-jarige A. K. uit Oudenbosch hoorde vrijdag in de rechtbank in Middelburg 42 maanden celstraf tegen zich eisen vanwege een vermeende woningoverval.

De overval zou op 1 september 2023 hebben plaatsgevonden in Terneuzen. Het slachtoffer was een bejaarde man, die de overvaller herkende van een dag eerder. Toen had de bejaarde man namelijk problemen met de afvoer van zijn toilet en belde hij een bedrijf dat dit probleem kon komen oplossen. De 33-jarige "loodgieter" verscheen, liet de bejaarde man voor aanvangst van de werkzaamheden een overeenkomst tekenen en presenteerde zeer kort daarna de rekening: 2.450 euro.

De bejaarde man betaalde onder protest en haalde het geld uit een koker onder zijn bed vandaan. De dag erna werd de bejaarde man thuis overvallen, waarbij de daders meteen de koker wisten te vinden en 10.150 euro buit maakten. De verdachte ontkende in de rechtbank alles. Enig direct bewijs dat K. de overval gepleegd zou hebben kwam overigens niet boven tafel. Volgens de advocaat van het slachtoffer zou het best eens kunnen zijn dat het slachtoffer de overval verzonnen heeft uit wraak voor de gepeperde rekening.

De rechtbank doet op 18 september uitspraak.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren