Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Processen-verbaal bij controles natuurgebieden

Toegevoegd: 08-09-2024, 12.13 uur
Processen-verbaal bij controles natuurgebieden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij controles in en rond Zeeuws-Vlaamse natuurgebieden hebben handhavers en politieagenten vannacht meerdere processen-verbaal opgemaakt.

Naar aanleiding van klachten controleerde de politie samen met portvisserij Zuidwest Nederland, Staatsbosbeheer en het Waterschap Scheldestromen in zowel Axel als Sluiskil en Terneuzen. Er werd onder meer geconstateerd dat er werd gevist zonder toestemming van de rechthebbende. Ook werd een valse naam opgegeven.

Tijdens de controle bleek iemand ook in het bezit te zijn van een beschermde vissoort. "Tijdens de controle bleek dat vissers in het bezit waren van een zojuist gevangen paling. Paling is een ernstig bedreigde diersoort en dient direct in hetzelfde water te worden teruggezet", zo meldt de politie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (8-9-2024 om 16:58)
Je weet dat je bepaalde vissen terug moet zetten, hoe dom ben je dan om ze toch te houden. Als je dan toch een visje wilt eten, kan je beter naar de visboer gaan. Dan ben je op dat moment goedkoper uit.
Cookie-instellingen beheren