Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Donderdag hele dag code geel voor Zeeland

Toegevoegd: 11-09-2024, 22.56 uur
Donderdag hele dag code geel voor Zeeland
© Foto: Rolf de Feijter (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdag geldt de gehele dag code geel. Het KNMI heeft de waarschuwing uitgedaan vanwege onweersbuien met veel regen in korte tijd, windstoten en de kans op hagel.

Volgens de meteorologen kunnen in het hele land (zware) onweersbuien voorkomen. Vanaf woensdagavond kunnen deze al voor wateroverlast zorgen, onder meer in de provincie Zeeland. "Er is daarbij kans op overlast en schade rond en in het huis, zoals het onderlopen van kelders en tuinen", zo waarschuwt het KNMI. "Plaatselijk wordt 50-75 mm regen in 24 uur tijd verwacht, met mogelijk op een enkele plek 75-100 mm", aldus het weerinstituut.

Vooral in de kustprovincies kunnen ook windstoten optreden, die hinderlijk kunnen zijn voor het verkeer en buitenactiviteiten. Er zijn windstoten tot circa 75 kilometer per uur. Code geel loopt tot vrijdag 00.00 uur.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De hoge hoed (12-9-2024 om 09:15)
Wie ben ik om te oordelen, maar code geel hoor je pas af te geven als de buien voor veel water zorgen. De korte buien van gisteravond (ook code geel) waren pittig, maar komen met relatief lange tussenpauzes zodat er nooit wateroverlast kan ontstaan. Code geel moet je afgeven als de buien pittig zijn en langzaam voorbij komen of langdurig van aard zijn. Ik kijk nu op de regenradar en er zijn nauwelijks pittige buien te zien. Dus wat zijn ze daar aan het doen bij het KNMI? Ik ga ook maar eens solliciteren, lekker tafeltennissen en af en toe een code geel ertegenaan gooien?
Cookie-instellingen beheren