Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Blikseminslag leidt tot brand in woning Kapelle

Toegevoegd: 12-09-2024, 02.22 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Aan de Annie M.G. Schmidtsingel in Kapelle is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken in een twee-onder-een-kapwoning met rieten dak. Dat kwam door blikseminslag, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Rond 00.20 uur werd rookontwikkeling waargenomen bij het dak van de woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand en al snel werden twee blusvoertuigen, een ladderwagen en een watertankwagen opgeroepen. De bewoners van beide woningen konden zichzelf in veiligheid brengen. Ze werden vervolgens opgevangen bij buren.

Het bleek geen eenvoudige klus de brand helemaal uit te krijgen. Er bleef immers nog warmte zitten tussen het dak. Er moesten sloopwerkzaamheden worden verricht om te voorkomen dat het vuur weer zou oplaaien. Om te zorgen voor voldoende materiaal, kwam ook nog een hulpverleningsvoertuig ter plekke.

Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners weer kunnen terugkeren naar hun huizen. Stichting Salvage is ter plekke om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de ontstane schade.

Foto's




Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren