Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Overtredingen ontdekt bij bedrijfscontroles Terneuzen

Toegevoegd: 12-09-2024, 12.53 uur
Overtredingen ontdekt bij bedrijfscontroles Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij integrale controles bij bedrijven in Terneuzen zijn woensdag meerdere overtredingen geconstateerd. Onder meer op het gebied van de brandveiligheid bleek niet alles in orde te zijn.

Toezichthouders van de gemeente Terneuzen gingen samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD, de politie en speurhonden van Het Twickelerveld langs bedrijven aan de Mr. F.J. Haarmanweg en de Gerard. Met de betrekking tot de brandveiligheid kregen bedrijven het advies blusmiddelen te laten keuren, haspels bereikbaar te maken en met belijning voor vluchtroutes te werken. "Met de betrokken partijen zijn afspraken gemaakt om deze aanpassingen door te voeren", zo vertelt de gemeente.

Bij één bedrijf ontbrak een Alcoholwetvergunning. Dit bedrijf wordt aangeschreven om een aanvraag in te dienen. De RUD doet tot slot verder onderzoek naar de opslag van stoffen bij één van de gecontroleerde bedrijven. De gemeente laat weten het belangrijk te vinden om controles als deze te houden. "Het doel is om met onze partners als één overheid naar buiten te treden en te controleren of bedrijven voldoen aan de wet- en regelgeving. Daarnaast is het doel om onveilige en onrechtmatige situaties en problemen op bedrijventerreinen te voorkomen."

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (13-9-2024 om 12:24)
Als je tegen het gemeentehuis plast ben je direct strafbaar, als bedrijf niet dan mag je blijven "spelen" met de ballen van de mensen
Klaas vaak (12-9-2024 om 19:51)
Ambachtstraat en omliggende straten is één grote bende, ga daar eens maatregelen nemen.
yep (12-9-2024 om 19:10)
Hebben ze 99 % over het hoofd gezien, schijnheilige actie......
Cookie-instellingen beheren