Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties vanwege ronselen havenmedewerkers

Toegevoegd: 12-09-2024, 19.05 uur
Arrestaties vanwege ronselen havenmedewerkers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De zeehavenpolitie heeft deze week twee mannen aangehouden op verdenking van het ronselen van havenmedewerkers in Vlissingen met als doel hen te betrekken bij de invoer van cocaïne.

Volgens een politiewoordvoerder ontving de zeehavenpolitie informatie dat de mannen actief op zoek waren naar havenmedewerkers die behulpzaam konden zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen-Oost. Er werd een onderzoek gestart en hierbij bleek dat de mannen, 33 en 48 jaar oud en beiden afkomstig uit de gemeente Bergen op Zoom, inderdaad actief havenmedewerkers benaderden. 

"De mannen vroegen personen om handelingen in de haven te verrichten. Ze boden hiervoor geld aan. Beide verdachten zijn op hun woonadres aangehouden en overgebracht naar de  Penitentiaire Inrichting (PI) Torentijd in Middelburg", aldus de politie. De woningen van de mannen zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Naast diverse gegevensdragers werd lachgas en ruim 2.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Er werd ook bedrijfskleding van een havenbedrijf aangetroffen. Deze is eveneens in beslag genomen.

Locatie op de kaart

Laatste nieuwsvideo's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad Jonkers (13-9-2024 om 01:07)
Kregen ze bananen als beloning? Chiquita......
Albert (12-9-2024 om 21:46)
Waarschijnlijk toch ook eens tijd dat de politie Zeeland Midden Brabant in die contreien eens wat uitvoeriger de ploeg door het gebied heen trekt. Kom op actie.
Plastic fetish (12-9-2024 om 20:44)
Mijn onderbuik heeft wel een idee wat voor 'mannen' dit waren, en mijn onderbuik heeft meestal gelijk.
Nina (12-9-2024 om 19:34)
Heel hard straffen dit zijn mensen die medemogelijk maken dat drugs onze havens binnen komen, je zou dit kunnen zien als een terroriste daad ze schaden immers willens en wetens onze maatschappij en zijn onderdeel van iets dat heel veel geweld met zich meebrengt
Cookie-instellingen beheren